Nazaj na prvo stran
Tajvanski geologi povezujejo povečano seizmično aktivnost v Taipeiu, glavnem tajvanskem mestu, z največjim nebotičniku na svetu "Taipei 101". Nebotičnik,trgovsko poslovni kompleks, je težak 700.000,00 ton in s to svojo težo pretežak za matero zemljico, še trdijo, saj se v zgornji zemeljski skorji, nahajajo plasti kamnin, ki nebotičniku ne nudijo dovolj opore. Od leta 1997 odkar so ga zaćeli graditi so zaznali večje število mikro potresov na tem območju.
Eton College
Mednarodna ekipa znanstvenikov je med raziskovanjem oddaljenih delov deževnega gozda v Indonezijskem pogorju Foja odkrila večje število še nepoznanih rastlinskih in živalskih vrst. (Indonezija leži v jugovzhodnem delu Azije, obdana z Indijskim in Pacifiškim oceanom, med Tajsko in Avstralijo) Med njimi je udi ptica iz družine Trochilidae-to je velika in raznolika družina ptic, majhnih do srednje velikih, v katero spadajo tudi najbolj popularni in poznani kolibriji. Znacilno za to družino ptic je prehranjevanje s cvetnim prahom (od tod angl. ime Honeyeaters) in so nabolj razširjene v Avstraliji in Novi Gvineji. Odkrili so tudi najvecji doslej poznan Rododendron, ter nekaj vrst za katere so menili, da so že izumrle.

100 let avtomobilov Rolls Royce

Frederick Henry Royce je začel z lastnim poslom, mehanično delavnico v letu 1884. V tej delavnici je leta 1904 sestavil prvi avtomobil, ki ga je poimenoval "Royce". Še istega leta so ga seznanili s Charles Stewart Rolls-om, bodočim poslovnim partnerjem v nekem Manchesterskem hotelu. Dogovorila sta se o poslovnem sodelovanju, tako da bo Henry Royce izdeloval avtomobile, Stewart Rolls pa bo exkluzivni prodajalec Roycevih avtomobilov. Po eni od klavzul pogodbe so njuni avtomobili dobili ime "Rolls-Royce". Skupno podjetje je bilo ustanovljeno 15.marca 1906. Torej, ce imate doma še kakšnega Rolls Royca iz tistih casov, se žal vozite s 100 let "staro kripo", ste pa zagotovo bogati….

Katarina Genovese je bilo 19 letno mestno dekle, kruto umorjeno 13 marca 1964 v bližini svojega doma. Dogodku je bilo priča več njenih sosedov, kar 38 od njih, pa je kasneje povedalo policistom, da se vpričo samega dogodka sploh niso zavedali, da so priče umoru. V toku dogodka niso storili ničesar, da bi preprečili dogajanje, niti niso poklicali policije!! Dogodek je močno vznemiril javnost in vzpodbudil psihologe, da so začeli z raziskovo tega fenomena, ki so ga kasneje poimenovali "sindrom opazovalca"(bystander effect).
100 let avtomobilov Rolls Royce Frederick Henry Royce je začel z lastnim poslom, mehanično delavnico v letu 1884. V tej delavnici je leta 1904 sestavil prvi avtomobil, ki ga je poimenoval "Royce". Še istega leta so ga seznanili s Charles Stewart Rolls-om, bodočim poslovnim partnerjem v nekem Manchesterskem hotelu. Dogovorila sta se o poslovnem sodelovanju, tako da bo Henry Royce izdeloval avtomobile, Stewart Rolls pa bo exkluzivni prodajalec Roycevih avtomobilov. Po eni od klavzul pogodbe so njuni avtomobili dobili ime "Rolls-Royce". Skupno podjetje je bilo ustanovljeno 15.marca 1906. Torej, ce imate doma še kakšnega Rolls Royca iz tistih casov, se žal vozite s 100 let "staro kripo", ste pa zagotovo bogati….